Aesma Daeva


tarzı: Industrial/gothic ve darkwave
dağıtım şirketi: Root of All Evil

Elemanlar:
Bass: Eden Taylor
Drums: Tim Klatt
Vocals: Melissa Ferlaak
Guitar: Earl Root
Violin: Theresea Hanley
Guitar: John Prassas

Hakkında:

1996'da 'John Prassas' tarafından kurulan grup elektronik öğeleri sıradışı kullanan 'industrial' gruplarla da yakından ilgilendi,bu tarz müzikten ilham aldı.'Aesma Daeva' projesi Prassas'ın 'N. Copernicus' ile tanışmasından sonra bir kademe daha atladı. Synthesizerlarla, scannerlarla ve daha farklı elektronik müzik aletleriyle farklı konfigürasyonlar yapıp müziklerini daha öteye, 21. yüzyıla nasıl taşıyacaklarını tasarladılar.

Kısa bir zaman sonra 'N. Copernicus' un 2 adet şarkı kaydetme teklifi geldi. İlk şarkı olan 'Darkness' 'Diva X Machina' adlı uluslararası bir compilation (derleme) albümde ilk şarkı olarak yer aldı. Bu sunumun ardından 2. şarkıları olan 'Stay' Alman şirket 'Cccession Records' un dikkatini çekti ve stüdyo çalışmalarıyla beraber, 'Rebecca Cords'un vokaliyle ilk albüm 'Here Lies One Whose Name Was Written In Water' piyasaya sürüldü.

Ekim 1999'da 'Prassas' yeni albüm için lirikleri yazmaya ve düzenlemeye başladı. Evrim sürecini bu albümde de devam ettiren 'Prassas' artık sadece syhthesizer değil, bunun yanı sıra, keman, trompet, flüt ve birkaç enstrüman daha kullanmaya başladı, ve kesinlikle geleneksel olarak kabul edilemeyecek, sıradışı 'The Eros Of Frigid Beauty'i 2002 yılında bizlere sundular.

2003 yılında ise kendilerini tam anlamıyla dünya industrial/gothic sahnesine koyan 'The New Athens Ethos' albümleri yayınlandı. Bu albümde gruba 'Melissa Ferklaak'ın katılımıyla vokaller daha ön plana çıktı.


Albümleri:
1999- Here Lies One Whose Name Was Written In Water (Accesion records)
2002 - The Eros Of Firgied Beauty (Irond Records)
2003 - The New Athens Ethos (Irond Records)

0 yorum:

    .kafasına göre takılan bir kamyon insanız.

    .