Battlelore

Ülke : Finlandiya
Tür : Power
Firma : Napalm
Resmi Sitesi: Link
Myspace:Link

Elemanlar :

Vokal: Tomi Mykkänen
Bayan Vokal: Kaisa Jouhki
Gitar: Jussi Rautio
Gitar: Jyri Vahvanen
Bas Gitar: Timo Honkanen
Bateri: Henri Vahvanen
Klavye/Flüt: Maria

Hakkında:
Battlelore 1999 yılında J. Vahvanen ve M. Kokkola tarafından kuruldu.Aynı yıl ilk promo cd Warrior's Tale'yi kaydeden Battlelore, firmalara yolladığı bu cd ile başarısız oldu..2000 yılında yeniden çalışmalara başlayan grup, şarkılarını tamamlayıp, yeni promo cd 'Dark Fantasy'i kaydetti.Bu albümle bir önceki promoya göre daha başarılı oldukları söylenebilir.2001 sonbaharında Music-Bros Studios'ta ilk albümü Where the Shadows Lie'ı kaydetti.Fakat hemen her grupta görüldüğü üzere ilk albümün hemen ardından T. Havo kişisel sebepler yüzünden gruptan ayrıldı. Battlelore, Havo'nun gidişiyle oluşan boşluğu doldurmakta gecikmedi ve oldukça yetenekli bir gitarist olan J. Rautio gruba katıldı..

İkinci albüm Sword's Song 2003 baharında kaydedildi ve bu albüm Battlelore'nin müziğini yeni bir seviyeye getirdi. Sword's Song Miitri Aaltonen prodüktörlüğünde yine Music-Bros Studios'ta kaydedildi.. Grubun ilk DVD'si The Journey ise 2004 yılının başında piyasaya çıktı.. DVD'de grubun Tavastia Club'deki canlı performansı yer alıyor..

Atlantis Lovelorn turnesini vokalist Tomi Mykkänen ve bas gitarist Timo Honkanen'in yardımlarıyla başarılı bir şekilde tamamlayan grup, üçüncü albümünün kayıtlarına başlamadan biran önce yeni vokalistini bulmalıydı. 2005 yılı başlarken grup yeni bir şokla daha sarsıldı; grubun kurucu üyelerinden Mika Kokkola kişisel sebepler yüzünden gruptan ayrılıyordu. Battlelore'un bir de bas gitariste ihtiyacı vardı artık.. Çok uzağa gitmediler zira denenmiş çok iyi müzisyenler zaten mevcuttu.. Tomi Mykkänen ve Timo Honkanen, Battlelore'a katılarak grubun orta-dünya yolculuğuna dahil oldular..

Battlelore'nin dördüncü albümü Evernight'ın miksajları tamamlandı ve master için Finnvox'a yollandı. Albümde Tolkien temalı birbirinden sağlam 10 şarkı yer alıyor.. Her zamankinden daha sağlam, daha epik bir albüm oldu..

Albümü dinlerken kendinizi yeşil çayırlarda, bembeyaz atları seyrederken bulablirsiniz..Belki hızınızı alamayıp siz de birer Tolkien karakteri oluverirsiniz..dinleyin derim !

Albümler
2002 - Where The Shadows Lie
2003 - Sword's Song
2005 - Third Age Of The Sun
2007 - Evernight

0 yorum:

    .kafasına göre takılan bir kamyon insanız.

    .