Samael

Biyografisi

90′ların hemen başında “Worship Him” isimli ilk albümleriyle profesyonel müzik hayatlarına başlayan Samael’in kuruluşu 3 yıl öncesine 1987′ye uzanır.. Samael, black metalin aynı yıllarda başlayan doğumunada eşlik etmiş ve günümüz metal müziğinin oluşumunda önemli isimlerden olan bir jenerasyonun temsilcisidir..
5 albüm ve bir kaç yan çalışmadan sonra, Samael kendi yaratıcı gücünü ve farklı müzik yapısını hissettirmeye başladı…Grubun çıkardığı albümlerden öne çıkan bir kaçını saymak gerekirse : “Ceremony Of Opposites” (1994), “Passage” (1996), “Eternal” (1999) albümleri diyebilizi..Tüm bu çalışmalar, uluslararası yayımlarda ve metal camisasındaki bir çok otorite tarafından ortak beğeni kazanmış çalışmalardır..

Samael dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış ancak hala istediği yere gelememişken 2003 yılında yine profesyonellerin ve dinleyicilerin takdirini toplayan canlı performanlarından oluşan bir DVD’yi “Black Trip” ismiyle piyasaya sürmüşlerdir..

Konserlerdeki inanılmaz performansları 100′ün üzerindeki Avrupa ve Amerika -festivaller dahil- konseriyle tescilleniyor, grubun ismi artık istediği yere gelmeye başlıyordu..

Bugünlerde, yeni albümleri “Reign Of Light” (Ekim 2004) grup farklı bir boyuta taşınmıştır.Bu albüm İsviçrede, uzun süren çalışmalar sonucunda, aynı zamanda grubunda ortak arkadaşı ve yapımcı Waldemar Sorychta yardımlarıyla piyasaya sürülmüştür..

“Reign Of Light” Samael’in yaptığı en iyi işlerden biri…

Ülke : İsviçre
Tür : Black
Firma : Regain Records
Elemanlar :
Vorphalack : Vokal, Gitar
Xytras : Bateri
Christophe Mermod “Masimiseim” : Bas Gitar

Albümler

1990 - Worship Him
1992 - Blood Ritual
1994 - Ceremony of Opposites
1996 - Passage
1996 - Xytras’s Passage
1999 - Eternal
2003 - Black Trip
2004 - Reign Of Light
2006 - Era One

0 yorum:

    .kafasına göre takılan bir kamyon insanız.

    .