Silencer (Sweden)

Çoğu zaman bazı gruplar ve geçmişleri için Adam akıllı okunacak düzenli bilgi çok az. diye düşündüğüm olmuştur. Silencer da bu gruplardan bir tanesi.
Beni Silencer biyografisi yazmaya iten tek sebep bu değil tabii. Benim için özel olması ve kimi zaman yaşadıklarıma delirten derecede bir mana yüklemesi. Eğer bu yazdıklarımda abartma olduğunu düşünüyorsanız, bu tarz grupları ve özellikle Silenceri dinlemediğiniz sonucuna ulaşırım.
Deliliğin sınırlarını zorlayan, beyin depremine hazır olun...

1995 yılında kurulan İsveçli Silencer, Bir Black Metal Grubu. Fakat onları diğer black gruplarından ayrılan özelliği Suicide kategorisinde olması. Gerek parça sözleri, gerekse verdikleri atmosfer ile Shining, Forgotten Tomb ve Xasthur grupları ile birlikte bu türde anılırlar. Yazdıkları sözler İntihar, Ölüm, Cinnet Geçirmek, Delilik ve asosyal eğilimler ile ilgili genelde.

Grubun elemanlarına bir göz atalım;
Vokallerde Nattramn: Grubu Dinleyenler Bana hemen hak vereceklerdir. Bu adam hasta. İnsanın beynini kaos a boğan çığlıkların sahibi. Vokali için kim ne derse desin, kesinlikle Nattramn ın itibarını benden silemez. Çünkü Böylesine içten haykırışlar için normal ve sıradan olmamak gerekiyor. Ayrıca Tüm besteler ona ait. Akıl hastanesi tecrübesine sahip Nattramn, birkaç intihar girişiminde bulunmuş ve kurtarmayı başarmışlar.

Leere: Shining ten tanıdığımız (oradaki ismiyle Casado) Leere, Gitar ve Bas ları icra etmiş.

Steve Wolz: Bethlehem, A-Rise, Deinonychus, Imperia grupları ile çalışmış olan Wolz, Silencer da Session olarak davullarda.

Grubun 1998 yılında çıkan ve Necromorbus Studio tarafından kayıt edilen demosunun adı Death, Pierce Me. Fakat demoyu dinleyemedik veya bulamadık diyenler üzülmesinler. Çünkü 2001 yılında çıkan ve demo ile aynı ismi taşıyan ilk ve son albümleri, önceki besteleri ile yenilerinin bir birleşimi.
Prophecy Productions imzasını taşıyan Death - Pierce Me (2001) 6 parçadan oluşuyor. 48.57 Dakika süren albümün listesi şöyle;

Death - Pierce Me
Sterile Nails And Thunderbowels
Taklamakan
The Slow Kill In The Cold
I Shall Lead, You Shall Follow
Feeble Are You - Sons Of Sion

Death - Pierce Me albümünü sağlam bir kafa ile dinlemenizi tavsiye ediyorum. Özellikle Taklamakan parçasını. Teknik açıdan Steve Wolz un imzasını görmekte zorlanmıyorsunuz. Ayrıca 6.27. dakikada Nattramn ın çıkarttığı sesler dikkat çekici. İkinci Favori parçam ise Sterile Nails And Thunderbowels.

Silencer dan 4 yıl sonra, Nattramn ın - Industrial Drone/Dark Ambient - türündeki solo projesi olan Diagnose Lebensgefahr; 2005 Transformalin Demo ve aynı ismi taşıyan 2007 albümü ile şu an hala aktif.

Tek Albümlük Bir grup olan Silencer için bu yarı biyografi, yarı kritik olan yazıyı bitirirken, hayata gülümseyerek bakan - müzik ile rahatlamaya çalışan ve iç dünyasında huzur arayan herkese Death - Pierce Me albümünden uzak Durmasını tavsiye ederim.

0 yorum:

    .kafasına göre takılan bir kamyon insanız.

    .