Bethlehem

1991 Yılında oluşturulmuş Almanya Etiketli, Black/Dark Metal (İlk ZamanlaR) - Suicide Rock (Şimdilerde) Grubudur. Parçaların sözlerine intihar, ölüm, delilik, çıldırmak gibi temaları sık sık yapıştıran Grup, halen varlığını sürdürmektedir. Belirtmiş olduğum gibi ilk zamanlar Dark Metal türünü icra eden Bethlehem, Son yıllarda Suicide Rock/Electronic Atmosferic tarzına dönüşmüştür.

1992 de Kendi İsimlerini Taşıyan Bethlehem ve 1993 yılında Thy Pale Dominion Demo Çalışmalarından Sonra Yine 1993 te Thy Pale Dominion isimli EP lerini Nightmare Records İmzası ile piyasaya sürmüşlerdir.

1994 yılında Dark Metal Albümleri ile Prophecy Records / Red Stream takımına dahil oldular. Ayrıca bu albüm Bethlehem de ilk Full-length özelliğini taşıyor. Dark Metal de Vocaller Classen tarafından Brutal tarzında icra ediliyor. Gitarlarda Matton, Bas gitar ve back vocallerde Bartschr, Davullarda ise Steinhoff var. Albümde 8 Parça yer alıyor ve içerik olarak Müzik, Dark Metal e yakışır biçimde yavaş. Parçalarda yer yer Funeral etkilerini görmemiz mümkün. Fakat bana göre Apocalyptic Dancer parçasının sonundaki gibi bir Piyano bölümü, (albümün tamamı göz önüne alınırsa) biraz daha fazla yere serpiştirilebilirdi.

1996 yılında Dictius Te Necarer ile 2 yıl aradan sonra farklı bir Vocal (ki grup hemen hemen her albümde vocal değişikliğine uğruyor) gitar tonları, sözler ve tempoya kadar yenilenen bir bethlehem doğuyor. Grubun ün kazanmasına ve kimliğinin yenilenmesine büyük katkıları olan Vocal Landfermann, Yoğun agresif çığlıkları ile Bethlehem tarihinin en vahşi performanslarından birini sergiliyor. Özellikle bu albümden itibaren Grup Almanca Yazılmış sözler ile yoluna devam ediyor.

1998 yılında çıkarttıkları Sardonischer Untergang im Zeichen irreligiöser Darbietung yine Red Stream etiketli Bu kez vocaller de Marco Kehren var. Dictius Te Necarer kadar vahşi ve saldırgan olmasa da (s.u.i.z.i.d.) sağlam bir atmosfer oluşturabiliyor. Ama Bu albüm, Bethlehem sınırlarında yer yer Elektronik olgusunun oluşmasına neden oluyor. Neden böyle konuşuyorum çünkü, Bundan önceki albümleri ile kıyaslandığında (s.u.i.z.i.d.) biraz sönük kalabiliyor. Tabii kendi fikrim bu. Ama Dinlenmesi gereken bir albüm olduğunun da altını çiziyorum.

Aynı yıl içinde Reflektionen auf's Sterben, 1999 yılında da Profane Fetmilch Lenzt Elf Krank EP lerini sunuyorlar hayranlarına.

2001 de Schatten aus der Alexander Welt albümü ile fazlaca Elektronik-Atmosferik tarzına yaklaşan Bethlehem 2003 ve 2004 yıllarında 2 EP daha ile yollarına devam ediyorlar. 2004 yılında piyasaya sürülen ve daha teknik ve modern olan Mein Weg albümlerini yoğun bir şekilde dinleme fırsatım olmadı fakat Dr. Miezo adlı parçaları için şunları söyleyebilirim; Bethlehem Artık Suicide/Suicide Rock sularına demir atmış ve kolay kolay kalkacağa benzemiyor.


Gletscherz....

0 yorum:

    .kafasına göre takılan bir kamyon insanız.

    .