Paradise Lost

'Kimse yanılmaz değildir. Tanrı herkese akıl vermiştir ve zamanı gelince ruhuyla beraber teslim alacaktır.
Hepimiz okuyup anlayabilme, vicdanla karar verebilme yeteneğine sahibiz. Kimse, vermen gerek kararlar konusunda senden daha akıllı değildir.
Sansürcülere izin verme. Vicdanını dinle; kazanan 'gerçek' olacaktır.'

Gothic edebiyatının İngiliz temsilcilerinden John Milton (17. yy), 'Paradise Lost' adlı 12 ciltlik eserinde 'Adem ile Havva'nın kaybettiği cenneti" anlatır.
İnsanları olumsuz etkilediği sonucun avaran mahkeme; Milton'ın önce gözlerini kör etmiş, daha sonra da ibret olması için asmıştır.
(John Milton'ın ''Paradise Lost'' eseri için; [url=http://www.dartmouth.edu/~milton/reading_room/pl/book_1/index.shtml]tıklayınız.[/url] )

1988 yılında kurulan İngiliz gothic metal - rock grubu Paradise Lost, kuşkusuz Milton'ın felsefesinden çok etkilenmiş ve onun en önemli eserlerinden biri olan "Paradise Lost"u grup ismi olarak seçmişlerdir. Böylelikle "Kayıp Cennet"in ölümsüz bir eser olduğunu bir kez daha göstermiş olacaklardı.
Bugünkü kadrosu; Nick Holmes (vocal), Greger Mackintosh (lead guitar, keybord), Aaron Aedy (rhythm guitar), Stephen Edmondsen (bass guitar) ve Jeff Singer (drum) 'dan oluşan grup, "Lost Paradise" adıyla ilk albümlerini çıkarır. Saf gothic metal albümü olan "Lost Paradise", Paradise Lost'u İngiliz halkına tanıtan ve sevdiren albüm olur.
Gothic metal tarzını 1991 yılında "Gothic" ve 1992 yılında "Shades Of God" albümleriyle devam ettiren grup, 1993 yılında "Icon" ve 1995 yılında "Draconian Times" albümleriyle kendini dünyaya tanıtmayı başarmıştır ve 1997 yılında "Tje Singles Collection" adlı ilk best of albümlerini piyasaya çıkarır.

1997 yılında 6. albümleri "One Second"ı piyasaya süren grup, bu albümde gothic rock ezgilerine de yer vermiştir.
1998'de 2. best of albümleri "Reflection"ı piyasaya süren grup, 1999'da "Host" ve 2001'de "Believe In Nothing" isimleriyle piyasaya çıkan albümleriyle kendilerine has electronic / gothic tarzını oluşturdular; bu tarz değişimi sabit Paradise Lost dinleyici kitlesi tarafından yadırdandı.
2002'de "Evolve" DVD'sini piyasaya süren grup, 2002'de piyasaya çıkan "Symbol Of Life" albümlerinde tekrar tarz değişikliğine yöneldi ve 2003 yılında "BBC Sessions" adlı ilk canlı performans albümlerini yayınladı.

Matthew Archer (drum), Lee Morris (drum), Kay Field (vocal), Sarah Marrion (vocal), Audrey Riley (vocal), Robert John Godfrey (keyboard), Andrew Holdsworth (keyboard), Chris Elliott (keyboard), Rhys Fulber (keyboard) gibi isimleri de konuk müzisyen olarak bünyesine alan grup, 2003 yılında kendi adlarını taşıyan albümşeri; "Paradise Lost" piyasaya çıktı.

Derin ve kolay anlaşılır şarkı sözleriyle dünya çapında büyük bir dinleyici kitlesine sahip olan Paradise Lost, 2007 mayıs ayı sonunda 11. albümlerini "In Requiem" adıyla dinleyicilerin beğenisine sunmştr.Albümü sitelerinden tek tek indirebilrisiniz.Albüm satışı milyona ulaşmış efsane bir gruptur.

0 yorum:

    .kafasına göre takılan bir kamyon insanız.

    .