Macbeth

İktidar hırsı, kadın egemenliği, kötülük ve Lady Macbeth...
Shakespeare "Macbeth" adlı ölümsüz trajedisinde dünyanın geleceğini görmüş gibi..

Fabrizio, "Macbeth" ismini inanılan tüm uğursuzluğuyla 4 arkadaşıyla beraber kurduğu grubuna isim olarak seçer.
1995 yılında İtalya / Milan'da kurulan grup, Shakespeare'in kanlı eserini en gothic haliyle müziğe dökmeyi başarır.
İlk demolarını 1997 yılında "Nocturnal Embrace" adıyla çıkarır. Bugünkü kadrosu; Andreas (vocal), Morena (vocal), Sem (bass), Max (lead guitar), Fabrizio (drum) 'dan oluşan grup; Vittorio (vocal), Cristina (vocal), Jessica (vocal), Marco (bass), Fabio (bass), Monica (keyboard), Carlo (keyboard), Andrea (keyboard, piano), Luca (rhythm guitar) Alex (lead guitar) gibi isimlerle çalışır.
5 ekim 1998 tarihinde ilk Macbeth albümü "Romantic Tragedy's Crescendo" adıyla Dragonheart Records etiketiyle piyasaya çıkar.
Bu albüm sayesinde büyük bir dinleyici kitlesine sahip olan grup, Shakespeare'in eserinden alıntılar havasında, içe yönelik sözler yazar.
2. Macbeth albümü, yine Dragonheart Records etiketiyle 27 ağustos 2001 tarihinde Bips Stüdyoları'nda kaydedilir ve "Vanitas" adıyla satışa sunulur. Bu albüm Macbeth'i dünyaya tanıtır.
Çeşitli festivaller ve turnelere çıkan grup, 2004 yılında 3 albümleri için tekrar stüdyoya kapanır ve "Malae Artes" 29 mart 2003 tarihinde Dragonheart Records etikeyle piyasaya çıkar.
Grubun yeni albümünün büyük bir kısmı tamamlanmıştır ve bu sene içinde çıkıcaktır.
Anımsattıkları: The Sins Of Thy Beloved, Penumbra, Theatre Of Tragedy.
www.macbeth.it
www.myspace.com/macbethband

0 yorum:

    .kafasına göre takılan bir kamyon insanız.

    .