Lake of Tears


Ülke : İsveç
Tür : Doom
Firma : Noise Records
Resmi Sitesi: http://www.lakeoftears.net

Elemanlar :
Daniel Brennare : vokal, gitar
Mikael Larsson: bas gitar
Johan Oudhuis: bateri

Hakkında:
Grup Hakkında

"Gözyaşı gölü" anlamına gelen Lake of Tears 1992 yılında Boras'ta (İsveç) kuruldu. İlk demoları "Demo 1"i 1993'ün ilkbaharında çıkardılar. Bu demo müzik firması Black Mark Records'un ilgisini çekti ve firma grupla beş albümlük bir anlaşma yaptı. İlk albümleri "Greater Art" Stockholm'deki Sunlight stüdyolarında iki haftalık bir sürede 1993 Aralık'ında kaydedildi.

Lake of Tears ikinci albümleri "Headstones" için stüdyoya 1995 Mart'ında tekrar girdi. Ulf Petersson prodüksiyonluğundaki bu albüm grubu daha da ileri götürdü. "Headstones" hem medya hem de grubu sevenler tarafından çok olumlu tepkiler aldı. 1995 ve 1996 yılları boyunca grup Vader, Tiamat, Crematory, Edge of Sanity, Savatage, Rage, The Gathering gibi ünlü gruplarla beraber çeşitli Avrupa ülkelerinde konserler verdi. 1996 yazında grupun gitarist Jonas Eriksson'la yolları ayrıldı.

Lake of Tears üçüncü albümleri "A Crimson Cosmos" için 1997'nin Ocak ayında Stockholm'de tekrar stüdyoya girdi. Bu sefer Ronny Lahti ile beraber çalıştılar. Bu albüm büyük bir başarı sergiledi, medya tarafından övgüler aldı. Rock Hard tarafından ayın albümü seçildi ve grup çok daha ileriye gitti.

Bu albümden sonra Ulrik Lindblom gruba yeni gitarist olarak katıldı ve beraber üç turneye çıktılar. 1997 sonbaharında Out of The Dark festivallerinde Crematory, Therion, Dark ve Graveworm ile beraber Avrupa'nın pek çok ülkesinde (Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa, İtalya, İsviçre Avusturya) çaldılar. Festivallerden sonra Ulrik Lindblom çeşitli özel nedenlerden dolayı gruptan erken ayrıldı.

1997 Temmuz'unda dördüncü albümleri "Forever Autumn" piyasaya çıktı. Bu albümde grup Pink Floyd'un kayıp diyarlarını ve yetmişlerin ruh dolu rock havasını araştırmaya devam etti. Bu albüm öncekilere oranla daha akustik, yavaş ve melankolik bir havadaydı. Yine de "So fell Autumn Rain", "Pagan Wish" ve "Come Night I Reign" gibi metal parçaları da içeriyordu. Şu anda Christian Saarinen grubun kalıcı klavyeci üyesi ve doğal olarak grup daha klavye odaklı bir müzik yapıyor.

Grubun ayrıca "Lady Rosenred" (1997), "Sorcerers" (MCD-2002) ve "The Neonai" (2002) albümleri de mevcut. Son albümleri "Black Brick Road" ise Ağustos 2004'te Noise Records etiketiyle piyasaya çıkmış bulunuyor.

Albümler

1994 - Greater Art
1995 - Headstones
1997 - A Crimson Cosmos
1997 - Lady Rosenred
1999 - Forever Autumn
2002 - The Neonai
2002 - Sorcerers
2004 - Greatest Tears Vol. II
2004 - Greatest Tears Vol. I
2004 - Black Brick Road

0 yorum:

    .kafasına göre takılan bir kamyon insanız.

    .